חדשות

 
top box border

עוגת קוקוס בדבש

 

החומרים

6 ביצים

1 כוס דבש

200 גרם חמאה או מרגרינה רכה

מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון

200 גרם קוקוס טחון

2 כוסות קמח מצה לעוגות

1 שקית אבקת אפייה

 

לסירופ

½ כוס סוכר

½ כוס דבש

1 כוס מים

1 כף מיץ לימון

ההכנה

 

1.  מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות) משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית פיירקס בינונית.

 

2.  טורפים את הביצים עם הדבש, החמאה המיץ והקליפה המגוררת (אפשר במערבל או במעבד מזון). מוסיפים את הקוקוס, קמח המצה ואבקת האפייה ומערבבים היטב. משטחים את התערובת בתבנית.

 

3.  אופים 20 דקות בחום נמוך, מעלים את החום ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות או עד שמזהיב.

 

4.  בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל החומרים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות, מסירים מהאש ומצננים. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.

 

5.  מצננים את העוגה וזורים עליה לפני ההגשה מעט אבקת סוכר או קוקוס טחון, או מצפים בקצפת ממותקת.

 

 

 

 

 

 

 

bottom box border