חדשות

 
top box border

שטרודל מצות ופירות מיובשים בדבש

 

החומרים

 

4 מצות

100 גרם חמאה או מרגרינה

2 כפות קמח מצה

200 גרם פירות מיובשים (משמשים, שזיפים, צימוקים, תמרים) קצוצים

100 גרם אגוזי מלך כתושים גס

3 כפות דבש

½ כפית קינמון

¼ כפית ציפורן

ההכנה

 

1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן בין מגבות נייר לכמה דקות עד שהן נעשות רכות וגמישות.

 

2.  מורחים כל מצה בשכבה עבה של חמאה או מרגרינה וזורים עליה קמח מצה. מערבבים את הפירות היבשים עם האגוזים, הדבש, הקינמון והציפורן ומורחים ¼ מהתערובת על כל מצה. כורכים כל מצה לגלילה מהודקת.

 

3. מניחים את הגלילות על התבנית, מורחים אותן בשארית החמאה או המרגרינה ואופים כ-30 דקות או עד שהן מזהיבות.

 

4.  מצננים את הגלילות וכשהן מתקררות לחלוטין פורסים לפרוסות ברוחב 3 ס"מ. מאחסנים בכלי סגור. אפשר לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.

 

 

 

 

 

 

bottom box border