חדשות

 
top box border

ארוחת דבש - מנות ראשונות

 

 

 

מנות ראשונות

קוקטייל "מעוף הדבורה" - הרעיון על בסיס משקה בשם "ברכי הדבורה"  bee's knees

החומרים - למנה אחת:

מנה וחצי ג'ין - 45 מ"ל

כפית דבש

כף מיץ לימון

3-4 קוביות קרח

ספרייט

נענע

 

 

אופן ההכנה:

לערבב היטב ג'ין, דבש ומיץ לימון עד שנמס, למלא הכוס בספרייט צונן ולשים עלי נענע לקישוט וריח. הכמויות הן בגדר המלצה. צריך להיות מתוק כך שיסתיר את האלכוהוליות הגבוהה!!!

           

פסטרמי הודיה בדבש ותבלינים – דוד ממיתר

מרכיבים:

חזה הודיה, פפריקה, פלפל גרוס, דבש, מלח בישול

להשריה:  2  ליטר מים , 2  כפיות מלח,  2  כפיות סוכר , פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1.      משרים את חזה ההודיה, מחולק לשתי אונותיו, בתערובת ההשרייה,

       למשך לילה  עד 24 שעות במקרר.

2.      מנגבים היטב במגבות נייר, מורחים דבש בנדיבות ועליו פפריקה ופלפל גרוס.

       קושרים בחוט כל אונה בנפרד לגליל.

       מניחים בתבנית על מצע של מלח בישול ואופים  בתנור 50 דקות בחום של 160

       מעלות טורבו. במהלך האפיה מברישים את הבשר בתערובת של דבש ופפריקה.

3.     ההשריה והאפיה בחום בינוני נמוך מייצרים פסטרמה עסיסית, חפה מחומרי

       שימור, צבע ומזיקים אחרים. שומרים במקרר בחיפוי אלומיניום.

           

לחם כפרי של מיכה

רכיבים:

עבור 6 ככרות של 650 גרם:

160 גרם סטרטר  מקמח שיפון

800 גרם קמח מלא

1400 גרם קמח לבן

1400 גרם מים

30 גרם מלח

40 גרם חלב

40 גרם דבש

40 גרם שמן זית

20 גרם שמרים יבשים

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים כל החומרים. מניחים לתפיחה עד הכפלת נפח.

2. מחלקים לככרות של 650 גרם.  מעבירים לתבניות משומנות ומקומחות.  מניחים  לתפיחה נוספת.

3. מחממים תנור ל 220 מעלות. מכניסים את הככרות. מורידים טמפ ל 180 מעלות ואופים כ 40 דקות.

ניתן לשחק בין כמויות הקמח הלבן והמלא

 

שיפודי סלמון בדבש וחזרת – איש אחד

רכיבים:

סלמון נורווגי כ-4 ק"ג

דבש 3 כוסות בערך

טרגון 1 חבילה

חזרת 5-6 כפות לפי הטעם

מיץ לימון מ-3 לימונים גדולים

מלח לטעם

פלפל שחור גרוס גס לטעם

 

אופן ההכנה:

1. מפשירים את הסלמון עד לדרגה שהוא עדיין קצת קפוא. מורידים את העור וחותכים לאורך את הבשר הדק שלאורך הבטן וחתך נוסף במקום של עמוד השידרה. מקבלים שתי רצועות שוות ברוחבן.

2. חותכים בניצב נתחים ברוחב של כ-1.5 ס"מ , ומשחילים על שיפודי במבוק

3. מורידים את עלי הטרגון מהגבעולים וקוצצים גס, מחלקים לשני חלקים.

מערבבים את כל חומרי הרוטב עם חצי מכמות עלי הטרגון ומרסקים בבלנדר מוט. מוסיפים את החצי השני של עלי הטרגון ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ומסדרים עליה את שיפודי הסלמון ומכסים ברוטב, מצמידים מעל נילון ניצמד שהדג לא יתיבש, לאחר כמה שעות הופכים את השיפודים ושוב שמים ניילון נצמד עד להכנה.

5. מחממים גריל למצב לוהט, מורידים את הניילון הניצמד וצולים במשך כ-4-5 דקות שהבשר לא יצרב ומגישים עם פרוסת לימון ורוטב חזרת.

6. לרוטב החזרת הקצפתי שני מיכלי שמנת מתוקה ולאחר שהתקשה הוספתי פנימה חזרת לפי הטעם בעירבוב איטי הכנסתי לשקית זילוף וזילפתי על הצלחת (בשלב מסוים התפוצצה לי השקית. מזל שזה היה לפני סוף הקישוט).

ותודה מקרב הלב לפאי ולאליק שאירגנו את הארוחה.

 

רוטב חזרת עם דבש –איש אחד

אומר "איש-אחד": המתכון הוא חומר נפץ אמיתי, נכנס בבום ישירות למוח, אבל מה זה טעים שיגעון "סוף הדרך".

רכיבים:

שני שורשי חזרת בינוניים

שלש חתיכות ג'ינגר (כ-15 ס"מ)

שתי כפות דבש

חומץ בן יין -כמה שלוקח.

אופן ההכנה:

1. מנקים את שורשי החזרת מהקליפה וחותכים לעיגולים. מגרדים את הקליפה משורשי הג'ינג'ר וחותכים לעיגולים. מכניסים את החזרת,הג'ינג'ר והדבש למעבד מזון עם מעט חומץ בן יין ומרסקים.

2. במשך הריסוק מוסיפים חומץ בן יין עד לקבלת סמיכות רצויה,שלא יהיה נוזלי מידי ומתחילים לבכות כשמעבירים לצינצנת.

לא מפסיקים לבכות, אני רוצה לרשום על זה פטנט לניקוי מסיבי של תעלות הדמעות וריריות האף.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom box border