חדשות

 
top box border

ארוחת דבש - מנות עיקריות

 

 

חזה מולארד בדבש, חרוך בגריל, על כרוב אדום ביין
פיקציה, שנקות, מאיר

אומרת פיקציה: במקור דבש תמרים (סילאן) , לארוחה השתמשתי בדבש דבורים ותבשיל הכרוב היה מספיק חמוץ-מתוק מתוק לטעמי כך שבהמרה לדבש השתמשתי רק ב-1/4 כוס דבש והעלתי את יחסי הסויה לשליש כוס (במקום 1/4) . ע"מ "לצבוע" את הצלחת כדאי להוסיף כמה עלים ירוקים/ טיפטופי צהוב (חרדל) ולבן (רוטב חזרת לבנה). מקור המתכון: השף מאיר אדוני – מסעדת כתית, בספר "שבע ארוחות פיתוי"

 

 

רכיבים: (ל-2 מנות)

2 יחידות חזה מולארד

 

למשרה:

1/2 כוס דבש תמרים

50 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה

בצל ירוק קצוץ גס

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

3 שיני שום קצוצות גס

כפית קינמון טחון

כפית פלפל שחור גרוס

לכרוב:

100 גרם חמאה

ראש כרוב סגול קטן קצוץ לרצועות דקות

200 מ"ל (כוס) יין אדום

100 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן חצי יבש

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

3 כפות חומץ יין לבן

1/4 כוס צימוקים לבנים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

מעט קינמון טחון

מעט אגוז מוסקט

מלח/ פלפל

רוטב להגשה:

50 מ"ל (1/4 כוס) מנוזלי המשרה מסוננים

100 מ"ל (1/2 כוס) ציר עוף

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות (לחלופין שמאלץ)

מלח/ פלפל

 

אופן ההכנה:

חורצים את מכסה השומן של כל חזה לארוך ולרוחב (שתי וערב) בסכין חדה, מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה, מוסיפים את חזות המולארד, מכסים ומאחסנים במקרר 24 שעות.

הכרוב:

מחממים את חמאה בסיר רחב ומוסיפים את הכרוב, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות ע"ג הלהבה הבינונית.

מוסיפים את היינות, הסוכר והחומץ, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים את הצימוקים + השמנת, מתבלים ומבשלים 7 דקות, עד שמתקבל תבשיל סמיך, כמעט ללא נוזלים, שטעמו חמוץ-מתוק (ע"מ לאזן במידת הצורך, אפשר להוסיף בתום הבישול עוד חומץ או סוכר ולבשל כ-5 דקות נוספות, כדי לעדן, אפשר להוסיף עוד טיפהלה שמנת מתוקה. אפשר לאחסן את התבשיל כמה ימים מראש) .

 

ההגשה:

מחממים את תבשיל הכרוב.

 

מדליקים את התנור על מצב גריל (או מחממים על 220 מע' צ.) .

מוציאים את החזות מהמשרה ומנגבים במגבות נייר, שומרים 1/4 כוס מנוזלי המשרה להכנת הרוטב, מניחים את החזות בתבנית, מכניסים לתנור וצולים 8 דקות עד למידת עשייה מדיום.

 

הרוטב:

מביאים את נוזלי המשרה + הציר לרתיחה עדינה בסיר קטן.

מוסיפים את החמאה בהדרגה ותוך טריפה, מתבלים ומכבים את הלהבה.

 

מוציאים את החזות מהתנור, מכסים וממתינים 3 דקות. מחלקים את תבשיל הכרוב ל-2 צלחות הגשה.

פורסים את חזות המולארד לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, ובכל צלחת מניחים על הכרוב חזה פרוס אחד.

יוצקים את הרוטב על הבשר ומסביבו – ומגישים.

 

 

 

 

רוסטביף (סינטה) מעושן בדבש ורוזמרין – פאי בריבוע

רכיבים:

נתח סינטה עגל מיושנת

מלח פלפל

חרדל גרגרים דיז'ון

שום כתוש

שמן זית

דבש

רוזמרין קצוץ

עוד ענפי רוזמרין ל"עישון"

אופן ההכנה:

1. להוריד מהסינטה שומן, להמליח ולפלפל היטב.

2. להכין תערובת משמן זית, שום, רוזמרין קצוץ, חרדל ודבש ולמרוח את הבשר. להשאיר יום יומיים במקרר.

3. לצלות על גריל עם ענפי רוזמרין כמצע, בין מקור החום לבשר, כדי לקבל את טעם העישון, ולהכניס לתנור חם ל- 15-20, לקבלת מדיום.

4. להניח לחצי שעה לפני שפורסים או לקרר לגמרי, לפרוס דק.

 

גבעות אורז עם הפתעות – פאי בריבוע

רכיבים:  ל-6 מנות

¾ כוס אורז ארוך

30 גרם חמאה

200 גרם בשר טחון - תערובת עגל וחזיר, למשל. אפשר גם בלי...

1 גבעול סלרי קטן קצוץ

1 פלפל אדום קטן קצוץ

1 שן שום מעוכה

200 גרם שרימפס מבושלים, קלופים, קצוצים - אפשר גם בלי...

שינקן קצוץ דק - אפשר גם בלי

¾ כוס גרגרי תירס חלוטים (או משומרים)

¾ כוס פטרוזיליה קצוצה

2 בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה

2 כפות רוטב סויה או יותר לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. להרתיח מים בסיר, להוסיף האורז למים הרותחים ולבשל לא מכוסה '12, עד שמתרכך. לסנן ולקרר.

2. להמיס החמאה במחבת ולהוסיף בשר טחון, סלרי, פלפל ושום. לטגן בערבוב עד שהבשר משחים היטב.

3. לערבב אורז עם כל שאר המרכיבים. להדק ל- 6 כלים בנפח חצי כוס. לסדר הכלים בתבנית אפיה, למלא במים רותחים את התבנית, עד מחצית גובה הכלים. לכסות הכל ביריעת AL משומנת ולאפות בתנור בינוני '30. להפוך לצלחות הגשה לצד הבשר. (אם נשארו שאריות לא בגביעים – טעים למחרת כסלט אורז קר)

 

סלט תרד ברוטב חומץ יין ודבש, עם פרוסת בייקון פריכה – פאי בריבוע

רכיבים: (4-6 מנות)

180 גרם עלי תרד טריים

5 פרוסות בייקון, כ-120 גרם

¼ כוס חומץ יין אדום

3 כפות דבש

מלח פלפל

אופן ההכנה:

1. לשטוף וליבש היטב עלי התרד, להניח בקערה.

2. לבשל הבייקון במחבת טפלון משני צדיו עד שנעשה פריך. להעביר אותו למגבת נייר.

3. להעביר שומן הבייקון לכלי עמיד חום ולמדוד 2 כפות חזרה למחבת. לחמם על אש גבוהה ולהוסיף בזהירות תערובת דבש-חומץ. לבשל דקה, להמליח לפי הטעם, להסיר מן האש, להמתין דקה ולצקת על עלי התרד. לערבב, לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, להוסיף בייקון ולהגיש מייד.

מקור המתכון: National Honey Board USA

 

דלעת ובצל סגול אפויים בחומץ בלזמי ודבש – ציפי (מקור המתכון: אורן גירון)

רכיבים:

קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות

4 בצלים סגולים קלופים, חתוכים לשישיות

5 שיני שום כתושות

עלים משלושה ענפי טימין

מחטים משני- ענפי רוזמרין

שלושת רבעי כוס חומץ בלסמי

רבע כוס דבש

60 גרם חמאה מומסת

שליש כוס שמן זית

כוס יין לבן

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל160- מעלות במשך כשעה עד שעה וחצי, עד לקבלת צבע זהוב-עמוק. מדי פעם מערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom box border