חדשות

 
top box border

ארוחת דבש - קינוחים

 

 

תאנים שיכורות בתנור עם סורבה דבש – פאי בריבוע (ואריאציה על מתכון של ג'יימי אוליבר)

רכיבים:

תאנה גדולה או 2 קטנות לכל סועד

דבש

ויסקי

חמאה

אופן ההכנה:

 

1. חורצים בכל תאנה חריץ צולב בצד הגבעול, לא עד הסוף ופותחים מעט ע"י לחיצה משני הצדדים.

2. מעמידים התאנים בתבנית אפיה, הצד החתוך פונה למעלה. זולפים דבש לתוך כל תאנה ומשפריצים עליהן ויסקי בנדיבות. משאירים להשריה כחצי שעה.

3. מכניסים לתנור בחום גבוה או גריל, וצולים כרבע שעה עד שהקצוות ניחרכים מעט. מגישים עם סורבה או גלידת וניל או שמנת מוקצפת, ומיצי התבנית מעל.

 

סורבה רוויון-דבש

מתכון על פי- Bon Appetit, יולי 1996

רכיבים:

150 גרם דבש

875 מ"ל רוויון

90 מ"ל סירופ תירס בהיר

 

אופן ההכנה:

1. לחמם דבש וסירופ תירס במיקרו כמה שניות ולערבב עד שהתערובת אחידה. להוסיף מעט רוויות ולהמשיך לערבב ורק אז לאחד עם כל הרוויון. מונע יצירת גושים של דבש בתוך הרוויון הקר.  לצנן במקרר כמה שעות.

2. להעביר למכונת גלידה. לשמור בכלי סגור במקפיא עד 3 ימים לפני ההגשה. להוציא מהקפאה חצי שעה לפני ההגשה.

 

גבינת ברפר ברקנית ברוטב דבש ומאר ד'בורגון – מיכל

רכיבים:

גבינת ברפר "ברקנית" פרוסה לטריזים (גבינת חלב בקר חצי קשה)

דבש

מאר ד'בורגון (marc – הגרסה הצרפתית לגראפה האיטלקית, אם אין מאר, אפשר בהחלט להשתמש בגראפה טובה)

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תערובת דבש ומאר בסיר קטן עד שהדבש נמס. אין כמויות – לפי הטעם.

2. מניחים את חריצי הגבינה בצלחות הגשה, עם פירות העונה. יוצקים עליהן את הרוטב החם ומגישים מייד.

 

ליקר דבש – פאי בריבוע

מקור המתכון: הרב רונן

רכיבים:

1 כוס מים

חצי כוס דבש + לפי הטעם

2-3 מסמרי ציפורן

מקל קינמון

10 תמרים מיובשים

3 כוסות ברנדי

½ כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1. מביאים המים לרתיחה, מוסיפים דבש כף אחרי כף ומערבבים אחרי כל הוספה עד שימס. לבשל עוד כמה דקות על אש נמוכה.

2. להכניס פנימה כמה מסמרי ציפורן ומקל קינמון

1. להניח להצטנן במכסה סגור

2. להעביר לצנצנת עם  תמרים מיובשים קצוצים ומגולענים, ברנדי וחצי כוס סוכר.

3. להניח במקום מוצל במכסה סגור היטב במשך 10 ימים

4. לערבב פעם ביום את הצנצנת.

5. לסנן, לטעום ולהחליט אם צריך להוסיף אלכוהול (עדיף ברנדי או רום) או דווקא מים (או להכין סירופ דבש כמו בהתחלה). הסינון צריך להיות טוב מאד.

נשמר במקום מוצל כשנה, בבקבוק מעוקר.

           

עוגות ועוגיות

עוגיות דבש-ג'ינג'ר – לארה (ע"פ מתכון של אורי שפט מ"לחמים")

רכיבים: (ל-80  עוגיות 4* 4 ס"מ)

100 גרם סוכר חום

200 גרם חמאה

40 גרם דבש

200 גרם קמח

5 גרם קינמון

5 גרם ג'ינג'ר טחון

5 גרם כפיות אבקת אפיה

40 גרם שבבי שקדים

 

אופן ההכנה

1. חמאה סוכר ודבש - להמיס יחד בסיר עד רתיחה.

2. את כל היבשים, פרט לשקדים, לנפות ביחד ולהוסיף בבת אחת לקערת החמאה-דבש. להוסיף גם שבבי שקדים, לשטח בתבנית מלבנית בגובה של 4 ס"מ על נייר ניילון נצמד, ולשלוח לקרור של לילה במקרר או שעתיים בפריזר . או לעשות גלילים עטופים בניילון נצמד.

3. כשמוציאים חותכים לפסים של 4 ס"מ לאורך ואז מכל רצועה כזו פורסים פרוסות דקות. להניח בתבנית ולאפות 180 מעלות, 8 דקות בדיוק.

 

עוגת פלודן גליצאית – לארה

ללוות בכדור נגד צרבת.

רכיבים

בצק עליון ותחתון

200 ג' מרגרינה  - אני כמובן עושה עם חמאה

3 כוסות קמח

כוס מים רותחים

קורט מלח

 אטריות

1/2 כוס שמן

1/2 כוס פושרים

קורט מלח

כפית סוכר

כ – 4 כוסות סוכר עד שנוצר בצק רך ונוח לעבודה.

300 גרם אגוזים

 סירופ

2 כוסות דבש

1/2 כוס שמן

1/2 חב' חמאה (במקור של דודתי היה 2 ספלים שמן, אמא שלי אמרה שכדאי לערבב שמן וחמאה, ואני החלטתי להוריד את הכמות כי פשוט נראה לי מוגזם)

1 כפית קינמון

מיץ מלימון (תוספת שלי לא היה במקור)

 

  אופן הכנה

בצק עליון ותחתון

1. שופכים את המים החמים על שאר החומרים מחכים עד שיצטנן קמעה ולשים קלות ביד, בתוך הקערה. עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר ללילה.  (אני מזכירה שזה הבצק הקלאסי לקנישים מזרח אירופאיים שמקבלים באהבה מלית של קוסמת, תפו"א עם בצל מטגן, בצל ירוק עם ביצים, או באזור המתוקים – בננות, ריבה, שומשום, צימוקים, שקדים  או כל מה שמתחשק לכם. הבצק עוטף כל דבר ונוח מאד לעבודה)

2. לרדד לשני עלים בגודל של תבנית תנור. לשים מחצית על התבנית המשומנת.

אטריות

לרדד את בצק האטריות דק דק ולחתוך לפארפאלעך, שאלו האטריות המרובעות הקטנות בגודל של 1 ס"מ על 1 ס"מ . אני עבדתי עם סרגל ארוך וגלגלת הפיצה וכך זה נחתך במהירות ולא הלך באלכסון.

הסירופ

1. לערבב את כל החומרים (למעט מיץ הלימון) יחד ולהביא לרתיחה עדינה על אש קטנה. לזרוק פנימה את האטריות ולבשל תוך ערבוב עד שמזהיב. כשמזהיב להוסיף את האגוזים ולהמשיך לערבב עד שמתמצק. להוסיף את מיץ הלימון.

2. לשפוך את המלית על הבצק ששטחנו, לכסות מעל במחצית השניה של הבצק, לחתוך את הבצק העליון למעויינים לפני האפיה.

3. לאפות עד שמזהיב, בערך 20 דקות ב 180- 175   מעלות .

4. להוציא, לתת לנוח 5 דקות ולחתוך את העוגיות.

5. נשמר יובלות בפריזר. וגם במקרר מחזיק יפה מעמד זמן ממושך

 

עוגיות הוניג שטרודל (Honig Strudel) של סבתא של ממליגה

שנקה וממליגה, ולהלן המתכון כפי שנמסר על ידן:

הנה המתכון לעוגיות הוניג-שטרודל (Honig Strudel) של סבתא של ממליגה. אלו, אגב, העוגיות שאנחנו הכי - הכי אוהבות.

הכמות המתקבלת: כ-25 עוגיות + פינות טעימות לנשנוש 

לארוחת הדבש הכנו את הכמות הנ"ל X  2...

 הערה: סבתא של ממליגה לא משתמשת בכפות מדידה, אלא בכפות מטבח רגילות. בשביל לשמור על האותנטיות חרגנו ממנהגנו והשתמשנו גם בכפות מטבח רגילות. יצא בדיוק כמו שסבתא מכינה 

לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות.

לבצק:

2 ביצים מספר 1

2 כפות דבש

2-3 כפות שמן

2 כפות סוכר

"שפיץ סכין" של אבקת אפיה

1.5 -2 כוסות קמח רגיל (הבצק צריך להיות רך. מהנסיון שלנו זה יוצא 2 כוסות, אבל עדיף לשים מעט פחות ולהוסיף במידת הצורך. לקמח מעט את משטח העבודה)

עושים מכל הנ"ל בצק בלישה ידנית (לא במיקסר) ומניחים בצד לכרבע שעה.

למילוי:

150 גרם אגוזים (בערך)

קליפת לימון מגורדת מחצי לימון

1 שקית סוכר וניל

3-4 כפות סוכר

רחת לוקום אדום (ליצור רצועות ארוכות. ראה הערות)

אופן ההכנה:

1. שוברים האגוזים לחתיכות קטנות, מוסיפים את קליפת הלימון, סוכר הוניל והסוכר ומערבבים.

2. את הבצק מחלקים ל-3. כל חלק מרדדים לעלה מרובע. מברישים אותו במעט שמן ומפזרים את תערובת האגוזים והסוכר.

3. לוקחים רצועות/פסי רחת הלוקום באורך העלה ושמים שורה אחת למעלה ושורה אחת למטה (כמו הפסים בדגל ישראל).

4. מגלגלים את הבצק וחותכים לעוגיות באלכסון.מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור.

5. בינתיים להמיס מעט דבש במיקרו (1/2 דקה מספיקה) שיהיה נוזלי.

6. כשהעוגיות כמעט מוכנות והן בגוון חום-בהיר, מוציאים מהתנור ומברישים עם הדבש הנוזלי. מחזירים לתנור לעוד כמה דקות, עד שיקבלו צבע חום. העוגיות מתקשות אחרי שמוציאים אותן מהתנור.

הערות:

לגבי הרחת לוקום: חשוב שיהיה רך. ניתן לקנות רחת לוקום לאפייה - קונים את זה בגוש ארוך וגדול. הכי נוח כי אז חותכים את הרחת לוקום לרצועות דקות בעזרת סכין.

אם לא מוצאים משתמשים ברחת לוקום אחר רק שאז צריך לגלגל אותו ל"פס" ארוך.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom box border